‘Sony schroeft PS5-productie flink op door grote vraag: 10 miljoen exemplaren in 2020’

PS5 PlayStation 5 design

Volgens bronnen van Bloomberg en Nikkei heeft Sony zijn productieplannen voor de PS5 aangepast door de enorme vraag naar de next-gen console. De consolebouwer zou dit jaar in totaal 9 a 10 miljoen exemplaren willen produceren in 2020. Eerder werd gesproken en ingezet op zo’n 5 tot 6 miljoen exemplaren van de PlayStation.

Lees ook: PS5 duikt op bij veel webwinkels, pre-order dichtbij!

Meerdere bronnen van Bloomberg Japan hebben volgens de publicatie bevestigd dat Sony dit jaar zo’n tien miljoen exemplaren wil maken van de PS5. Die sterke groei is veroorzaakt door de coronapandemie, waardoor de vraag naar consoles flink toegenomen zou zijn. De afgelopen maanden nam de verkoop van PS4 ook explosief toe. Ook Nikkei Asian Review meldt dat Sony besloten heeft om de productie van de PS5 op te schroeven. Volgens bronnen van die publicatie gaat het om zo’n negen miljoen consoles.

In april meldde Bloomberg nog dat Sony de productie van PlayStation 5 op een lager pitje zou gaan zetten door de hoge kosten van de next-gen console. Er werd uitgegaan van een maximale productie van 5 a 6 miljoen, flink lager dan de 7,5 miljoen PS4-exemplaren die in de eerste twee kwartalen na de release over de toonbank gingen.

Bloomberg geeft aan dat de plannen van Sony nog gehinderd kunnen worden door logistieke problemen vanwege het corona virus. Sony brengt zijn PS5 dit najaar tijdens de feestdagen uit. Een exacte releasedatum is nog niet onthuld, maar verwacht wordt dat deze rond 20 november zal liggen. Ook de PS5 prijs is nog onduidelijk. Verhalen gaan rond over de Standard Edition voor €499 en de Digital Edition voor €399.

Direct een seintje krijgen wanneer een PS5 Pre Order plaatsen weer mogelijk is? Schrijf je in voor de PS5 Pre-Order Alert.

No Comments

    Leave a reply