Sony: binnenkort mogelijkheid tot wijzigen PSN-id

Het is een langgekoesterde wens van de PlayStation-community: de mogelijkheid om je PlayStation Network-id aan te passen. Binnenkort wordt dat mogelijk, zo maakt Sony bekend op de PlayStation Blog.

Sony test de functie eerst in een previewfase, die binnenkort van start gaat. Gebruikers die zich hebben aangemeld als bètatesters worden daarvoor uitgenodigd. Het is de bedoeling dat vanaf begin 2019 iedereen zijn PSN-id kan wijzigen. De eerste keer zal dat gratis zijn, daarna kost het 9,99 euro per aanpassing. Voor PlayStation Plus-abonnees gaat het 4,99 euro kosten om hun id te veranderen (vanaf de tweede keer). De mogelijkheid bestaat om zowel je oude als nieuwe gebruikersnaam te laten weergeven.

Overigens zullen niet alle games de gebruikersnaamwijziging ondersteunen. Sony meldt dat alle games die na 1 april van dit jaar uit zijn gekomen de functie in ieder geval ondersteunen. Daarnaast werkt de functie in ‘de meest gespeelde games van voor die datum’, zo meldt Sony. Voordat de optie daadwerkelijk uitgerold wordt, publiceert het bedrijf een lijst met alle spellen waarin de functie werkt.

Direct een seintje krijgen wanneer een PS5 Pre Order plaatsen mogelijk is? Schrijf je in voor de PS5 Pre-Order Alert.