Rainbow Six Siege vanaf het begin op PlayStation 5

Ubisoft is klaar om Rainbow Six Siege uit te brengen op de PlayStation 5, zo bevestigt gamedirecteur Leroy Atanassoff in gesprek met Windows Central. De shooter zal direct bij lancering van de PS5 (en Xbox Series X) beschikbaar zijn voor de next-gen consoles. De game ondersteunt cross-generatie multiplayer, waardoor je op de PS5 kan spelen tegen gamers met de PlayStation 4-versie van de game. Dat geldt overigens ook tussen de Microsoft-platformen.

Rainbow Six Siege komt rond de feestdagen van 2020 uit. “Waarom ik geen exacte datum kan geven is omdat dat uiteindelijk aan Sony en Microsoft is, de makers van de next-gen consoles”, zegt Atanassoff. “Wat ik kan vertellen is dat we erbij zullen zijn vanaf de launch van de consoles. Wanneer die release is, dat moeten zij bepalen. Voor Siege is ons doel om daar in ieder geval bij te zijn.”

Voor de PlayStation 4 Pro en Xbox One X kwam Ubisoft met een geüpgradede versie van Rainbow Six Siege, maar dat duurde tot enkele maanden na release van de desbetreffende spelcomputers. Nu is het plan om een iets pro-actievere houding aan te nemen, legt Astanassof uit. “We willen de community niet kapotmaken. Dus, als mensen een nieuw systeem kopen, moeten ze meteen met hun vrienden (op het oude systeem, red.) kunnen spelen. Dat betekent dat als je op de nieuwe PlayStation 4 naar matchmaking gaat, je ook tegen iemand met de vorige PlayStation kan komen.”

Ubisoft zou het liefst zien dat crossplay ook mogelijk wordt om tussen de platformen van Sony en Microsoft. “Maar dat is meer een discussie tussen Sony en Microsoft. We zouden het fantastisch vinden om cross-play te hebben en we zijn er klaar voor om dat te ondersteunen. Hopelijk gaat dit gebeuren, het is wel iets waar de industrie naartoe groeit. Er is niets dat het tegenhoudt, maar het is een kwestie van tijd.”

Cross-play tussen pc en consoles zit er volgens Astanassof niet in, omdat het niet eerlijk is. “Ik denk niet dat dat ooit komt. De enige manier waarop we dat mogelijk kunnen maken is door een extra optie in te bouwen waar je dat specifiek kan aangeven. Standaard speel je gewoon console tegen console, maar als je graag gesloopt wil worden door een toetsenbord en een muis, dan is dat jouw keuze.”

Astanasoff hoopt dat Rainbow Six Siege-spelers hun progressie kunnen meenemen tussen verschillende platforms. Dat betekent dat je je bestaande account kunt migreren naar een ander systeem, zonder je geboekte vooruitgang te verliezen. Op dit moment is de game in afwachting van de volgende grote update, die Operation Void Egde heet. Daarbij worden twee nieuwe speelbare operators toegevoegd, genaamd Iana en Oryx.

Direct een seintje krijgen wanneer een PS5 Pre Order plaatsen mogelijk is? Schrijf je in voor de PS5 Pre-Order Alert.