PS5 kopen? Sony kondigt PlayStation 5 aan voor 2020 met vernieuwde controller

Sony kondigt dinsdag zijn nieuwe consolegeneratie aan, die niet geheel verrassend PlayStation 5 zal heten. De next-gen spelcomputer verschijnt volgens de PlayStation Blog vóór de feestdagen in 2020; waarschijnlijk betekent dat dat de PS5 net als zijn voorganger eind november uitkomt, maar een exacte releasedatum laat nog op zich wachten.

PlayStation 5 kopen

De PS5 verschijnt met een nieuwe controller, die volgens Sony erg op de DualShock 4 lijkt, maar over twee innovaties beschikt. Zo wordt de trilfunctie anders: de rumble uit de huidige generatie controllers verdwijnt en in plaats daarvan komt haptic feedback, letterlijk vertaald zintuigelijke feedback.

Volgens het Japanse bedrijf zorgt dat ervoor dat de controller de speler een veel breder scala aan feedback kan geven op gebeurtenissen in-game. Zo voelt crash tegen de muur in een autorace compleet anders dan een tackle op het voetbalveld. Je zou zelfs het verschil kunnen voelen tussen rennen door grasweiden of ploeteren door modder.

Daarnaast gaan de L2- en R2-knoppen bij de PS5-controller anders werken dan op de PS4. De triggers worden ‘adaptief’, wat betekent dat ontwikkelaars de weerstand van de triggers kunnen programmeren zodat bepaalde handelingen in-games realistischer aanvoelen. Sony noemt het voorbeeld van het ‘tactiele’ gevoel van het trekken van een pijl en boog of het versnellen van een off-road voertuig door rotsachtig terrein. Sommige gamedevelopers zijn al in bezit van de nieuwe controller, om aan Sony te laten zien wat de mogelijkheden zijn.

Direct een seintje krijgen wanneer een PS5 Pre Order plaatsen weer mogelijk is? Schrijf je in voor de PS5 Pre-Order Alert.

No Comments

    Leave a reply