‘PS5 games worden duurder: 2K Games eerste uitgever die prijzen verhoogd’

2K games

De laatste maanden gingen er al geruchten dat games ontwikkelen voor de next-gen consoles Xbox One Series X en PS5 duurder is dan current-gen titels. De hogere ontwikkelingskosten zouden logischerwijs worden doorgerekend in de prijzen van games. Of dit bij alle games het geval gaat zijn is afwachten, maar bij uitgever 2K Games is al duidelijk geworden dat de prijzen inderdaad omhoog gaan. Zo hebben zij laten weten dat de adviesprijs van NBA 2K21 voor de PS5 en Xbox One Series X fors hoger is dan current-gen edities.

Koop je de nieuwste game van de basketbal-serie op de PS4 dan is de huidige adviesprijs €69,99. Een vergelijking in Google leert ons dat de verkooprijs in Nederland rond de €59,99 tot €64,99 ligt. Wil je de PlayStation 5-versie kopen, dan is de adviesprijs €74,99. Een winkelprijs tussen de €64,99 en €69,99 lijkt dan aannemelijk.

Lees verder na de afbeelding.

PS5 PlayStation 5 design

Gamesindustry.biz heeft contact gezocht met het onderzoeksbureau IDG Consulting, volgens hun CEO overwegen meer uitgevers een prijsverhoging van gemiddeld €10 op de adviesprijs. “IDG werkt met alle grote game-uitgevers en onze informatie geeft aan dat andere uitgevers ook van plan zijn om de prijzen van PS5-games te verhogen. Niet elke game zou de prijs van $69,99 moeten krijgen op next-gen, maar AAA-games zoals NBA 2K komen meer in aanmerking voor deze prijzen dan andere titels”, aldus CEO Osaki.

Of andere uitgevers inderdaad ook een hogere adviesprijs gaan hanteren voor PlayStation 5 games zal moeten blijken. Tot nu toe weten we alleen van NBA 2K21 dat next-gen games duurder zullen zijn dan we gewend zijn.

Direct een seintje krijgen wanneer een PS5 Pre Order plaatsen mogelijk is? Schrijf je in voor de PS5 Pre-Order Alert.