PlayStation 5 ondersteunt 8k-resolutie; release niet dit jaar

Sony heeft zich voor het eerst officieel uitgelaten over de PlayStation 5. De nieuwe console zal in staat zijn games in 8k-resolutie af te spelen, zo vertelt Mark Cerny in een interview met Wired. Over de releasedatum liet de hardwareontwerper van Sony nog niet veel los, maar deze zal in ieder geval niet in 2019 liggen.

De PlayStation 5 bevat volgens Cerny een AMD Ryzen-processor en een Radeon Navi-videokaart. Laatstgenoemde ondersteunt de zogenaamde ray tracing-techniek, waarbij lichtinval zeer realistisch kan worden weergegeven. Ook in Hollywood wordt veelvuldig van de techniek gebruik gemaakt. Verder zal de PS5 beschikken over een SSD (solid state drive) harde schijf, een veel sneller alternatief dan de HDD die nu nog in de PS4 zit. Laadtijden zullen daardoor veel korter worden.

Speculaties over de opvolger van de PlayStation 4 zijn al lange tijd gaande. Een resolutie van 8k bevat maar liefst vier keer zoveel pixels als 4k, de maximale resolutie die de PlayStation 4 Pro ondersteunt. Er zijn nog weinig 8k-televisies te koop en nog minder consumenten hebben er al een in huis. Sony verwacht dat dat in de toekomst zal veranderen.

PlayStation 5 release

Over de releasedatum van de PS5 bestaat nog geen duidelijkheid. Cerny stelt dat de console in ieder geval niet in 2019 uitkomt. Vorig jaar bracht Sony al naar buiten nog ongeveer drie jaar nodig te hebben voor de nieuwe console. Daarmee hintte het Japanse concern naar een releasedatum in 2021.

Direct een seintje krijgen wanneer een PS5 Pre Order plaatsen weer mogelijk is? Schrijf je in voor de PS5 Pre-Order Alert.

No Comments

    Leave a reply