PS4 bundels

PlayStation 4 bundels kopen?


Aanbieders
Bol.com PS4 kopen

Bol.com PS4 consoles & bundels

De consoles en bundels bij Bol.com worden het vaakst gekozen! Bekijk de actuele aanbiedingen.

Vandaag besteld, morgen in huis


Nedgame PS4 kopen

Nedgame PS4 consoles & bundels

Nedgame heeft het grootste aanbod consoles en games! Bekijk de actuele acties.

Vandaag besteld, morgen in huis


De PlayStation 4 wordt in bundels verkocht. Dit houdt in dat je naast de console ook nog één of twee spellen krijgt. Bij dit soort aanbiedingen loopt je korting vaak op tot boven de 50 euro. Het is dus zeker voordelig om een PS4-bundel te kopen.

Op deze pagina kun je de prijzen van alle PS4 bundels en aanbiedingen vergelijken in een handig overzicht:

Aanbieding
PS4-bundel FIFA 20 Slim

PS4 Slim (500GB) + FIFA 20 met 2 controllers

Sony PlayStation 4 Console Slim 500GB + 2 Wireless Dualshock 4 Controllers + FIFA 20 + FUT-voucher + 14 dagen PS Plus – PS4 Pakket

Tijdelijk uitverkocht


Update over FIFA 19 PS4 bundels en aanbiedingen

Update 25-09-2018: Ondanks dat er officiële FIFA 19-bundels door Sony werden aangekondigd, bieden de Nederlandse webshops die niet aan. In plaats van een officiële bundel is er gelukkig wel een aanbieding, waarbij je de PS4 Slim 1TB met 2 controllers en het FIFA 19-spel ontvangt. Voor PS4 Pro-versies is de Nederlandse consument (voorlopig) aangewezen op buitenlandse webshops.

PlayStation 4 Slim bundels

Update 8-11-2016: De bundel met de PS4 Slim plus FIFA 17 en twee controllers is terug. Nedgame biedt het pakket aan voor een prijs van 398 euro. Momenteel is dat de enige webshop in Nederland die FIFA 17-bundels heeft.

Update 22-09-2016: Er zijn nu diverse bundels met de PlayStation 4 Slim beschikbaar. De zuinigere console wordt verkocht met de nieuwe games FIFA 17, Battlefield 1 en Call of Duty: Infinite Warfare.

De PlayStation 4 Slim is een nieuwe versie van de console, die compacter is dan de originele. De Slim verbruikt minder energie dan de standaard PS4, maar is qua hardware hetzelfde. De prestaties van de Slim zijn dus identiek aan de originele console.

De PS4 Slim wordt geleverd met een vernieuwde DualShock 4 controller. De controller is qua vormgeving en indeling hetzelfde als de oorspronkelijke, op het touchpad na. Daar is een venstertje gemaakt zodat het licht van de ingebouwde leds ook zichtbaar is als je hem in je handen hebt. Bij de oorspronkelijke controller is het licht alleen aan de achterzijde zichtbaar.


PlayStation 4, PS4 Slim en PS4 Pro specs vergelijken

Er zijn nu drie typen PlayStation 4-consoles op de markt: de standaard versie, de PS4 Slim en de PS4 Pro. Hoewel alle drie de systemen prima functioneren, zijn er wel degelijk verschillen. Zo is de Slim lichter en compacter, terwijl de Pro een hogere gameresolutie ondersteunt. In onderstaande tabel wordt een vergelijking gemaakt tussen de specificaties van de PS4-consoles:

Type

PS4 (Standaard)

PS4 Slim

PS4 Pro

Belangrijkste voordelen Kleiner model, nieuwe controller Betere GPU (ondersteunt daardoor 4K), nieuwe controller
PlayStation 4 Standaard PlayStation 4 Slim PlayStation 4 Pro
Uitgebracht op 29 november 2013 16 september 2016 10 november 2016
Opslagcapaciteit 500 GB of 1TB 500GB of 1TB 1TB
Maximale gameresolutie 1080p (Full HD) 1080p (Full HD) 2160p (4K UHD)
Controller DualShock 4 DualShock 4 V2** DualShock 4 V2**
CPU (processor) x86-64 AMD Jaguar, 8 cores x86-64 AMD Jaguar, 8 cores x86-64 AMD Jaguar, 8 cores
GPU (videokaart) 1.84 TFLOPS, AMD Radeon-gebaseerde graphics engine 1.84 TFLOPS, AMD Radeon-gebaseerde graphics engine 4,20 TFLOPS, AMD Radeon™-gebaseerde graphics engine
Geheugen GDDR5 8 GB GDDR5 8 GB GDDR5 8 GB
Input/Output Super-Speed USB (USB 3.1 Gen1) port 2x, AUX port 1x Super-Speed USB (USB 3.1 Gen1) port 2x, AUX port 1x Super-Speed USB (USB 3.1 Gen1) port 2x, AUX port 1x
AV Output HDMI out port (HDR Ondersteuning) HDMI out port (HDR Ondersteuning) HDMI out port (HDR Ondersteuning)
Networking Ethernet 1x, IEEE 802.11b/g/n, Bluetooth 2.1+EDR Ethernet 1x, IEEE 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth v4.0 Ethernet 1x, IEEE 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth v4.0
Accessoires Mono headset x1, AC power cord x1, HDMI cable x1, USB cable x1 Mono headset x1, AC power cord x1, HDMI cable x1, USB cable x1 Mono headset x1, AC power cord x1, HDMI 2.0 cable x1, USB cable x1
WiFi Ja Ja Ja
Stroomverbruik Maximaal 165W Maximaal 165W Maximaal 310W
Afmetingen Ongeveer 275 x 53 x 305 mm Ongeveer 265 × 39 × 288 mm Ongeveer 295 × 55 × 327 mm
Gewicht 2,8 kg 2,1 kg 3,3 kg

Kun je met de PlayStation 4 Pro gamen in 4K resolutie?

Vergelijking tussen 4K, 1080p en 720p resolutieJa, de PS4 Pro speelt bepaalde games af in 4K-resolutie, waardoor ze er een stuk mooier uitzien. Voor grote titels – zogenaamde triple A-games – hebben een speciale PS4 Pro-versie, waardoor de verbeterde hardware van de Pro optimaal benut wordt. Om dat verschil waar te nemen, heb je wel een 4K-televisie nodig. Zonder zo’n tv zul je het verschil in resolutie niet echt merken. Wel draaien zware games als GTA 5 en Battlefield 1 dan soepeler, waardoor je geen last hebt van framedrops. Hier vind je de 41 games die bij release van de PS4 Pro een 4K-versie hadden.

PS4 DualShock 4 en DualShock 4 V2** Controller vergelijking

De PlayStation 4 Slim en Pro worden geleverd met de nieuwe DualShock 4 V2 Controller. Dit is een geüpdatete versie van de controller die bij de oude PS4 geleverd wordt. Het apparaat lijkt erg op het origineel. Zo is er niets veranderd aan de grootte en vormgeving. Wel is er gesleuteld aan de lightbar van de controller. Deze is nu ook aan de bovenkant (voorzijde) te zien, waardoor de gamer ziet welke kleur de controller aangeeft. Bij de oude controller is dit licht alleen aan de achterzijde te zien. De aanpassing is ook nuttig voor de PlayStation 4 Camera, die de controller hierdoor makkelijker kan volgen. Meer informatie over de PS4 controller is te lezen op deze pagina.


Welke harde schijf (hdd) moet ik kiezen voor mijn PS4?

De PlayStation 4 wordt momenteel verkocht met een harde schijf van 500 GB (gigabyte) en 1TB (terabyte). Dit staat voor de opslagcapaciteit van de spelcomputer, dus hoeveel games je kunt opslaan op de PS4. 1TB staat gelijk aan 1000 GB, dus de harde schijf is twee keer zo groot als die van 500 GB.

Ongeveer 100 GB van de beschikbare ruimte wordt gebruikt door het OS (besturingssysteem) van de PlayStation 4. Bij een harde schijf van 500 GB blijft dus ongeveer 400 GB over aan vrije ruimte voor games en andere apps (als Netflix en Videoland). Een PS4-game beslaat ruwweg 30 tot 40 GB. Dat betekent dat je op een harde schijf van 500 GB minstens tien spellen kunt zetten, terwijl een hdd van 1TB ruim twintig games kan opslaan.

Het hangt sterk af van je persoonlijke wensen of je de harde schijf van 1TB nodig hebt. Als je heel veel verschillende games wilt spelen, dan is de harde schijf van 1TB aan te raden. Maar ook met een hdd van 500 GB kun je prima uit de voeten. Mocht de harde schijf vol raken, kun je immers altijd nog een spel verwijderen dat je niet meer speelt. En anders is er zelfs nog een mogelijkheid om de harde schijf van je PS4 te vervangen voor een van 1 of zelfs 2 terabyte.


Welke games komen in een PS4-bundel?

Het is niet altijd te voorspellen welke games in een PlayStation 4-bundel verkocht gaan worden. Wel zijn er enkele algemeenheden in aan te geven: Het gaat vaak om zogenaamde triple A-games, grote titels waarvan voor release al duidelijk is dat ze populair zijn.

Hierbij kun je denken aan games als de nieuwe FIFA, Battlefield en Call of Duty. Verder komt er van exclusieve PlayStation 4-spellen – games die niet op andere consoles uitkomen – bijna altijd een bundel. Dit zijn spellen die door Sony zelf uitgegeven worden, waardoor het makkelijk is voor het bedrijf om ze te bundelen met de eigen PS4. Voorbeelden hiervan zijn Uncharted 4, Bloodborne en The Order: 1886.


PlayStation 4 los kopen of gaan voor een bundel?

Veel mensen vragen zich af of het verstandig is om de PlayStation 4 los te kopen, of om een voordeelbundel aan te schaffen. Sony kiest ervoor om jaarlijks enkele ‘grote’ gametitels te bundelen met de console, die dan bij release vaak voor 349 euro worden verkocht. Dit is ongeveer gelijk aan de prijs van de losse PlayStation 4.

De voorbij maanden verschenen bundels onder andere games als FIFA 17, Battlefield 1, Call of Duty: Infinite Warfare, GTA 5, Uncharted 4: A Thief’s End, Call of Duty: Black Ops 3 en Fallout 4. Soms kiezen retailers ervoor om zelf een bundel samen te stellen. Zo wordt FIFA 17 ook verkocht met daarbij een PS4, hoewel dit geen officiële bundel is van Sony.

Op het moment dat er een bundel beschikbaar is met een spel dat je aanspreekt, is het zeker voordelig om een PS4 bundel te prefereren boven een losse PS4. In de meeste gevallen krijg je het spel er bij zo’n PS4 pakket netto voor enkele tientjes (of zelfs minder) bij, terwijl de games los voor rond de 60 euro worden verkocht. Je voordeel loopt dan op tot zeker 50 euro.

Verouderde informatie: overige PS4 bundels

PS4 bundels

Naast twee bundels met Killzone: Shadow Fall zullen er nog meer PlayStation 4 bundels uitgebracht gaan worden. Zo is het zeker dat er een voordeelbundel op de markt komt voor Assassin’s Creed IV: Black Flag en een bundel voor InFamous: Second Son. Echter zijn deze bundels nog niet in Nederland te bestellen. Wanneer deze wél in Nederland te koop zijn, zullen wij dat direct op deze pagina plaatsen.

Waarom een PS4 bundel kopen?

Met een PS4 bundel heb jij extra voordeel op de aankoop van een PlayStation 4, in combinatie met een game. Alle PlayStation 4 bundels leveren je dus een voordeel op bij de aankoopprijs. Neem de tweede bundel van Killzone.

Een PS4, de game, twee controllers en een PlayStation Camera kosten bij Bol.com bij elkaar € 588,97. Gezien de prijs van deze bundel (€ 399,99), betekent dit voor jou een voordeel van maar liefst € 88,98! Het kopen van een bundel is dan ook uiterst verstandig, en geeft je in het geval van dit voorbeeld de mogelijkheid om bijvoorbeeld een extra gratis game bij jouw bundel te kopen.

Waarom is de Killzone bundel nog de enige bundel die te bestellen is?

Bol.com heeft recent laten weten dat men eerst alle mensen met een pre order van de standaardbundel een console gaan bezorgen. Daarna zullen zij pas overgaan tot het aanbieden van de verschillende bundels. Het kan daarom nog wel enkele weken duren voordat er andere bundels te bestellen zijn in Nederland.

Uiteraard is het mogelijk om eerst een standaardbundel te reserveren, en PS4 games los bij de bestelling te plaatsen.