‘Nieuwe Harry Potter-game verschijnt in 2021 voor de PS5 (PlayStation 5)’

Harry Potter PlayStation 5 game

Warner Bros. Interactive zou van plan zijn de langverwachte Harry Potter-game in het najaar van 2021 naar PS5 en Xbox Series X te brengen.
Dat claimt Bloomberg in een nieuwe reportage. De Harry Potter-game zou in ontwikkeling zijn bij Avalanche Software. Naast de next-gen consoles PS5 en Xbox Series X zou de langverwachte game volgend najaar ook naar andere systemen komen. Volgens Bloomberg is het nog niet bekend om welke systemen het precies gaat.

In 2018 en begin juni lekten er al gameplay beelden uit van de Harry Potter-game. Volgens Bloomberg zijn de video’s authentiek, maar klopt er weinig van alle geruchten die sindsdien over het Harry Potter spel zijn gemeld in de media.

Bloomberg claimt dat de game-ontwikkelaars van de game zijn geschrokken van de transfobische uitspraken van schrijfster J.K. Rowling. Dit zou aanleiding zijn geweest voor interne discussies tussen ontwikkelaars. De schrijfster zelf is echter nauwelijks betrokken bij de verdere ontwikkeling van de game.

Warner Bros. zou van plan zijn geweest om de Harry Potter game tijdens een persconferentie op de E3 2020 aan te kondigen. E3 2020 ging echter niet door vanwege het coronavirus. Mogelijk zijn hierdoor verschillende aankondigingen van spectaculaire PS5 games uitgesteld. Warner Bros. zou ook een nieuwe Batman-game hebben willen aankondigen. Volgens Bloomberg gebeurt dit nu tijdens de DC FanDome op 22 augustus. Het is niet bekend of de Harry Potter game ook op dat moment onthuld gaat worden.

harry potter game PS5

 

Direct een seintje krijgen wanneer een PS5 Pre Order plaatsen mogelijk is? Schrijf je in voor de PS5 Pre-Order Alert.