‘Insider: PS5 Digital voor slechts €399 op de markt’

PS5

Opvallende berichten op social media vandaag. De PlayStation 5 prijs van de Digital Edition zou gelekt zijn. Eén prijsdetail veroorzaakt veel scepsis op Twitter. 

De geruchtenmachine over de aankomende Sony PS5 draait al een tijd op volle toeren, aangezien de release in november 2020 naderende is. We hebben inmiddels al allerlei lekken over de PS5 prijs en bijbehorende accessoires gezien. Maar nu komt er een heel gedetailleerd lek boven met prijzen van de PS5 Standard Edition en PS5 Digital Edition. Als het lek klopt weten we direct wanneer de PS5 release is, wat de console en digitale variant gaan kosten en welke accessoires en prijzen erbij horen. Wij zetten de ‘gelekte’ zaken op een rij.

PS5 (digital) release en prijs

Volgens insider Iron Man PS5 – die in het verleden vaker correcte informatie heeft gelekt – kunnen we de PS5 op 20 november 2020 verwachten. De Europese prijs de Standard Edition zou €499 bedragen.

In een aanvullende tweet maakt Iron Man ook direct de prijs voor de PlayStation 5 Digital Edition kenbaar. De prijs van deze editie zou maar liefst €100 lager liggen en net als de Standard Edition op 20 november verschijnen. Niet iedereen reageert instemmend met Iron Man. Zo stelt iemand dat de Digital prijs van €399 niet klopt en dat de prijs in Europa €449 zal zijn.

€399 voor de Standard Edition zou een bevestiging van de prijzen zijn die eerder op Amazon Frankrijk werden getoond. Op de Franse website van de Amerikaanse techgigant lekte een PS5-pagina met dezelfde prijs.

Release op 20 november?

Een lancering van de PS5 op 20 november zou interessant zijn, want de Xbox Series X zou iets later rond Thanksgiving uitkomen (26 november). Hierbij hanteert Microsoft een flexibel model om de prijsconcurrentie met de PlayStation 5 aan te gaan.

Xbox heeft geen goede herinnering aan de strijd tussen de Xbox One en PS4, aangezien Sony deze met vlag en wimpel heeft gewonnen. Daarom zou Microsoft nu kiezen voor een andere strategie.

Accessoires

Insider Iron Man had er klaarblijkelijk zin in, want in een serie vervolgtweets vermeldt hij ook gelijk de prijzen voor de meegeleverde accessoires.

Als we Iron Man moeten geloven zal de DualSense controller voor €59,99 verkrijgbaar zijn. Verder zijn de prijzen van een laadstation €29,99, een HD-camera €59,99, een afstandsbediening €29,99 en de Pulse draadloze 3D headset voor €179.

Lek wordt sceptisch ontvangen

Zoals je in de reactie op de tweede tweet al ziet neemt men de lekken van Iron Man met een korreltje zout. Zo zegt een andere insider dat de Digital Edition niet €399 maar €449 gaat kosten.

Het feit dat Iron Man nog een accessoire noemt die niet wordt meegeleverd, namelijk een beugel om de PlayStation 5 in te zetten, maakt hem voor de volgers nog ongeloofwaardiger. Zij kunnen zich niet voorstellen dat Sony deze accessoire niet standaard meelevert bij de PS5 Digital en PS5 Standard Edition.

Daarnaast heeft Iron Man wel een correctie, maar geen 100% score als het op PS5-info aankomt. Of Iron Man gelijk gaat krijgen moeten we dus nog even afwachten.

Direct een seintje krijgen wanneer een PS5 Pre Order plaatsen mogelijk is? Schrijf je in voor de PS5 Pre-Order Alert.