EA Sports: PS4-versie FIFA 21 gratis te upgraden naar PS5 met Dual Entitlement

FIFA 21 PS5

EA Sports heeft recentelijk bekendgemaakt dat FIFA 21 op 9 oktober verschijnt voor current gen-consoles en pc. De voetbalgame wordt niet alleen uitgebracht voor de huidige generatie consoles, maar ook komt er een verbeterde editie voor de naderende PlayStation 5. Goed nieuws voor mensen die de PS5 willen kopen en zo snel mogelijk FIFA 21 willen spelen: Koop je de fysieke game voor de Xbox One of PS4 dan wordt deze kosteloos geüpgraded naar de PS5-versie in november wanneer je de PS5 Standard Edition bezit.

FIFA 21

Tijdelijk de onthulling van FIFA 21 door EA werden er helaas nog geen gameplaybeelden vrijgegeven. Wel kun je de engine van de game aan het werk zien in onderstaande video. Deze next-level beelden zouden de grafische mogelijkheden van de PS5 representatief weergeven.

Nieuwe innovaties die we gaan terugzien in de next-gen editie van de game zijn razendsnelle laadtijden, deferred lightning en rendering, sterk verbeterde animaties, meer bewegingsrealisme van spelers met en zonder bal en meer unieke kenmerken per club en speler.

FIFA 21 wordt op 9 oktober gelanceerd voor de PS4, Xbox One, PC, Steam, Origin en Nintendo Switch. Op die datum in oktober ligt de game ook in de Nederlandse winkels. Naar verwachting is FIFA 21 bij de release van de PS5 direct beschikbaar, maar dit is nog niet bevestigd. EA Sports biedt ‘Dual Entitlement’, wat inhoudt dat gamers zonder extra kosten hun exemplaar van de PS4 naar PS5 of Xbox One naar Xbox One Series X kunnen upgraden. Ook de fysieke kopie van FIFA 21 op PlayStation 4 geeft je ook de kans om de PlayStation 5-versie van de game te downloaden en te spelen.

Dus je kunt nog steeds upgraden via Dual Entitlement als je een next-gen console koopt met een schijfstation. Maar let op: als je van plan bent een schijfloze console van de volgende generatie te kopen (PS5 Digital Edition), moet je FIFA 21 digitaal kopen om te profiteren van het aanbod met dubbele rechten, aangezien fysieke schijven momenteel niet kunnen worden gebruikt om te upgraden naar schijfloze consoles.

Direct een seintje krijgen wanneer een PS5 Pre Order plaatsen mogelijk is? Schrijf je in voor de PS5 Pre-Order Alert.

Tags: