Digital Foundry analyseert en schat PS5 prijs (Digital Edition) op $450 tot $499

Er gaan heel veel geruchten en berichten rond over de prijs van de PlayStation 5. Voorspelde prijzen lopen uiteen van $499 tot zelfs $699 voor de standaard editie. Op Amazon Frankrijk lekte de PS5 pagina uit en daar zagen we een prijs van €399 voor de Digital Edition en €499 voor de Standard Edition. Maar zolang Sony geen duidelijkheid geeft over de prijs, blijft het gissen. Digital Foundry zit als een club techneuten wat meer op de materie en zij hebben een uitgebreide analyse uitgevoerd en vervolgens een prijsschatting gedaan.

In een nieuwe video analyse bespreekt het kanaal vanuit diverse invalshoeken hoe hoog de prijs kan uitvallen. De conclusie is dat de PS5 Digital Edition waarschijnlijk iets goedkoper zal zijn dan de Standard Edition, maar dat het prijsverschil niet zo groot is als men in het algemeen voorspelt. Dit omdat een Blu-ray drive pakweg €20,- kost, wat weinig is en niet een prijsverschil van €100 zou moeten opleveren.

Op basis van de hardware-analyse die gevoed wordt met veel valide argumenten komt Digital Foundry uit op een prijs van $499 tot $549 voor de standaard PlayStation 5. De PlayStation 5 Digital Edition komt volgens hun straks ongeveer uit op $450 tot $499. Iets wat redelijk in de lijn der verwachting ligt.

Sony heeft nog altijd niets losgelaten over de definitieve prijs. Of de prijs klopt moeten we dus nog even afwachten. Zie hier de video analyse van Digital Foundry:

Direct een seintje krijgen wanneer een PS5 Pre Order plaatsen mogelijk is? Schrijf je in voor de PS5 Pre-Order Alert.

Tags: