Call of Duty: Modern Warfare resolutie op de PS4 (Pro) bekend

Call of Duty: Modern Warfare maakt op de PlayStation 4 gebruik van een dynamische resolutie, zo blijkt uit de onlangs gehouden Gunfight Alpha van de game. Dat betekent dat de resolutie aangepast wordt, naar gelang de PS4 voldoende rekenkracht heeft.

Op de normale PS4 heeft Modern Warfare een resolutie van minimaal 960 x 1080 pixels. Deze loopt maximaal op tot 1920 x 1080 (Full HD) als daar ruimte voor is. De resolutie wordt terug geschaald als dat nodig is om framedrops te voorkomen. Tijdens het spelen kun je dus merken dat het beeld scherper of minder scherp wordt.

Ook de PS4 Pro heeft een variabele resolutie, die minimaal 1152 x 1800 pixels is. De resolutie op de krachtigere console kan maximaal toenemen naar 1920 x 2160 pixels. Daarmee zijn de prestaties tussen de normale PS4 en de Pro dus aanzienlijk te noemen.

Infinity Ward, de ontwikkelaar van de game, gaat met de gegeven feedback naar aanleiding van de alpha aan de slag. Geoffrey Smith, de design director van het spel, is wel van mening dat perfect gebalanceerde wapens – die dus allemaal even sterk zijn – de game niet per se ten goede komt.

“Ik denk dat met bepaalde spellen zo hard geprobeerd is om een ‘superbalans’ te vinden – misschien voor eSports – dat het plezier eruit gehaald werd”, aldus Smith. “We willen gewoon lol hebben. We willen gewoon in staat zijn om rond te klauteren en leuke interacties te hebben.”

Direct een seintje krijgen wanneer een PS5 Pre Order plaatsen mogelijk is? Schrijf je in voor de PS5 Pre-Order Alert.