Black Friday 2019: hoge kortingen en PS4-aanbiedingen

In 2019 valt Black Friday op vrijdag 29 november. Het is een dag die koopjesjagers al maanden rood omcirkeld hebben in hun agenda, want op deze dag houden de webshops en winkels hun grootste uitverkoop van het jaar. Het is een fenomeen dat zijn oorsprong vindt in Amerika. Het is daar traditioneel de dag na de feestdag Thanksgiving Day. Nadat de Amerikanen hun buikjes rond hebben gegeten op de donderdag, gaan zo op Black Friday de stad in voor hun kerstaankopen.

De kortingsdag is al jaren een begrip in Nederland, al wordt het door de winkels hier iets anders aangepakt: meestal lopen de acties een hele week, in dit geval van maandag 25 november tot en met maandag 2 december. Die laatste maandag wordt ook wel Cyber Monday genoemd, speciaal bedoeld voor elektronica-aanbiedingen, al vind je die eigenlijk al de hele week daarvoor.

Ook op het gebied van PlayStation 4 is het nodige te verwachten. Zowel de console, controllers als games worden vaak met hoge kortingen aangeboden. Het loont dus zeker om te wachten op deze dag, als je van plan bent om een PS4 of een bepaalde game te kopen. In dit artikel kijken we terug op de acties van de laatste jaren, dat geeft een beeld van wat er van 2019 te verwachten is.

Welke PS4-aanbiedingen kunnen we verwachten voor dit jaar?

Het is lastig om te voorspellen wat de exacte acties op PS4-gebied zullen worden. De webshops houden hun geplande aanbiedingen tot het laatste moment geheim, om te voorkomen dat in de weken daarvoor de verkopen dalen. In algemene zin kunnen we wel een aantal voorspellingen doen: er gaat altijd een console in de aanbieding met een grote game, meestal de nieuwste FIFA of een PS4-exclusive die net uitgekomen is. Dit jaar gaat het dan om FIFA 20, Call of Duty: Modern Warfare en Death Stranding. Waarschijnlijk wordt dat een bundel waarbij je de PS4 Slim- of Pro-console krijgt met daarbij een of twee DualShock 4 Controllers en een of twee van die games.

Update 25-11-2019: Dit zijn de acties van 2019:

Aanbieding
PS4-bundel FIFA 20 Slim

PS4 Slim (500GB) + FIFA 20 met 2 controllers

Sony PlayStation 4 Console Slim 500GB + 2 Wireless Dualshock 4 Controllers + FIFA 20 + FUT-voucher + 14 dagen PS Plus – PS4 Pakket

Tijdelijk uitverkocht


Aanbieding
PS4-bundel FIFA 20 Slim

PS4 Slim (500GB) + FIFA 20 met 2 controllers

Sony PlayStation 4 Console Slim 500GB + 2 Wireless Dualshock 4 Controllers + FIFA 20 + FUT-voucher + 14 dagen PS Plus – PS4 Pakket

Tijdelijk uitverkocht


Aanbieding
PlayStation 4 Slim

Sony PlayStation 4 Slim 500GB + DualShock 4 Controller V2

€199,-

Vandaag besteld, morgen in huis


PlayStation 4 Pro

Sony PlayStation 4 Pro 1TB + Dualshock 4 Controller V2

€399,-

Vandaag besteld, morgen in huis


Black Friday aanbieding PS4 Controllers!


Aanbieding
PS4-bundel Call of Duty: Modern Warfare

PS4 Pro (1TB) + Call of Duty: Modern Warfare

Sony PlayStation 4 Console Pro 1TB + 1 Wireless Dualshock 4 Controller + Call of Duty: Modern Warfare – PS4 Bundel

€339,-

Vandaag besteld, morgen in huis


Black Friday
PS4-bundel Call of Duty: Modern Warfare

PS4 Slim (500GB) + Call of Duty: Modern Warfare

Sony PlayStation 4 Console Slim 500GB + 1 Wireless Dualshock 4 Controller + Call of Duty: Modern Warfare – PS4 Bundel

€239,-

Vandaag besteld, morgen in huis


Black Friday
FIFA 20 cover

FIFA 20

Uitgever: Electronic Arts

Vanaf €39,99

Release op: 27-09-2019Ook aan de mensen die al een PlayStation bezitten wordt gedacht: er worden hoge kortingen verwacht op veel spellen en vaak kun je een extra controller oppikken voor een gereduceerd bedrag.

De Black Friday-acties van voorgaande jaren

Black Friday is al enkele jaren een begrip in Nederland. In 2016 deden nog lang niet alle webshops mee, maar vanaf 2017 wordt de kortingsdag landelijk breed gedragen.

In 2018 hielden de Nederlandse webshops onder andere de volgende acties:

  • Consoles: de PlayStation 4 van 1TB inclusief twee controllers en Spider-Man was in de aanbieding voor 289 euro, terwijl de normale prijs 389 euro bedroeg. Een korting van 100 euro dus.
  • Controllers: ook de DualShock 4 werd voordeliger aangeboden: normaal gesproken kost het besturingsapparaat 59,99 euro, maar vorig jaar kon je een controller kopen voor 39 euro. Een korting van meer dan 20 euro, die ook nog eens gold op alle kleuren.
  • Games: ook was er korting op diverse games. Zo werden FIFA 19, Spider-Man, Gran Turismo Sport en Horizon Zero Dawn, allemaal goedverkochte spellen vorig jaar, goedkoper aangeboden.
  • Overig: ook de PlayStation VR werd afgeprijsd: inclusief de game VR Worlds en de PS Camera kostte de VR-bril van Sony 199 euro.

In 2017 kwamen de volgende producten in de aanbieding:

  • Consoles: De PS4 Slim (1TB) inclusief twee controllers en FIFA 18 werd verkocht voor 279 euro. Voor 30 euro extra kreeg je daar ook nog Call of Duty: WWII bij. Ook de PS4 Pro was goedkoper: de krachtigere console werd aangeboden met Call of Duty: WWII en een controller voor 379 euro, terwijl de Pro op dat moment normaal gesproken los nog 499 euro kostte.
  • Games: ook twee jaar geleden gingen veel spellen in de aanbieding. Daarbij kun je denken aan Destiny 2, FIFA 18, Overwatch, GTA 5, F1 2017 en Uncharted The Lost Legacy.
  • Overig: Een jaarabonnement op PlayStation Plus werd aangeboden voor 44,99 euro, terwijl dit normaal 59,99 euro kost.

De acties van dit moment

Als je niet wil wachten op Black Friday, dan kun je ook op dit moment al je slag slaan. De PS4 is ook nu al voordelig te verkrijgen; zie daarvoor de pagina met de PS4 bundels van nu.

Direct een seintje krijgen wanneer een PS5 Pre Order plaatsen mogelijk is? Schrijf je in voor de PS5 Pre-Order Alert.